Ποιοι Είμαστε

 O Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του έτους 2004, με ιδρυτικά μέλη150 άτομα και σήμερα ο αριθμός των μελών του ξεπερνά τα 300. Παράρτημα του Συλλόγου ιδρύθηκε στην Ευρυτανία με έδρα το Καρπενήσι.

Οι στόχοι του Συλλόγου είναι ανθρωποκεντρικοί και πολυεπίπεδοι. Επιδιώκει με την συνεισφορά του να ανακουφίσει κυρίως τρέχουσες και επιτακτικές ανάγκες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ιδίως νέων παιδιών, να καλύψει ανάγκες απόρων οικογενειών που κινούνται στα όρια της επιβίωσης, και εισφέρει κατά δύναμη για την κάλυψη του διαρκώς διογκούμενου ελλείμματος της κρατικής πρόνοιας έναντι κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα προβλήματα (άτομα με ειδικές ανάγκες, με συμπαράσταση στο έργο του Κέντρου Ημέρας της πόλης μας και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, άτομα εξαρτημένα απο τα ναρκωτικά, άτομα ψυχικά πάσχοντα και γενικά να εξισορροπήσει, όσο μπορεί τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Ακόμη στόχος του συλλόγου είναι να αποτελέσει σοβαρό πόλο παρέμβασης στον πολιτισμό και την μάθηση, με την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, ομιλιών κλπ, και να γίνει πυρήνας δύναμης και παρέμβασης, εκεί που η πολιτεία αδρανεί και αδικεί.

Τους πόρους για την επίτευξη των στόχων του, εξασφαλίζει απο σειρά ποικίλων δραστηριοτήτων, με κορυφαία την Μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά <<ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ>>, την 10η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, στο ξενοδοχείο Σαμαράς, συνεστιάσεις, συναυλίες, καθώς και απο εισφορές των μελών του, δωρεές και χορηγίες. για το έργο αυτό και την προσφορά του, ο Σύλλογος βραβεύτηκε απο το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών.

Η συμπαράσταση των συνανθρώπων μας, των φορέων και των Μ.Μ.Ε. στο έργο του Συλλόγου είναι αθρόα και συγκινητική και έτσι πορεύεται με την αξιοπρεπή παρουσία στην υλοποίηση των στόχων του.

Ενδεικτικά, πλέον της προαναφερθείσας φιλανθρωπικής αγοράς αναφέρονται ορισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως:

1. Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα που δίνουν τον  προσωπικό τους αγώνα για την απεξάρτησή τους από τη μάστιγα των ναρκωτικών, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών, το Εξωτερικό Ιατρείο Ουσιοεξαρτήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

2. «ΝΟΤΕΣ ΖΩΗΣ» στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο Λαμίας. Συμμετείχαν: H Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλλιθέας, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, το Εργαστήρι Πολιτισμού Λαμίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών,   ο Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  Τραγούδησε η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ με το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη. Τα έσοδα διατέθηκαν στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

3. «Δώστε Ελπίδα Στα Παιδιά Της Αφρικής» Ομιλία της Γενικής Πρόξενου της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρέσβειρας Καλής Θελήσεώς της Ουνέσκο κ. Μέρως Κεσεσίογλου, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν φάρμακα και χρήματα για την ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής.

4. «Ψυχική Υγεία Και Τέχνη» στην Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος» Ομιλητές: Μαρίνα Οικονόμου - Λαλιώτη, επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την  Κων/να Παπαδάκη ψυχολόγο Mcm, στην Αλεξάνδρα Ασκούνη Στρούμπου Παιδίατρο - Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία. Παράλληλα φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής με έργα τροφίμων του Δρομοκαίτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

5. «Η ΖΩΗ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.  Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ,  το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο.  Παράλληλα,  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας,  εκτέθηκαν έργα προς πώληση καταξιωμένων ζωγράφων προς πώληση. Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, της Νομαρχίας Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων.  Τα έσοδα διατέθηκαν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

6. Πράξεις Ζωής «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ»  Ο σύλλογος σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο, πραγματοποιεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, του Δήμου Λαμιέων, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.  Παράλληλα διοργανώθηκε τηλεμαραθώνιος σε συνεργασία με το STAR Κεντρικής Ελλάδας.  Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά κινητής μονάδας αιμοδοσίας.

 

Joomla Extensions Directory Listing